fbpx
Zéker doen: schrijf een liefdesbrief

Zéker doen: schrijf een liefdesbrief

Een appje dat je aan haar denkt, een tag op Insta, het lijkt de liefdesbrief van nu. Niets is minder waar. Er gaat niets boven een good old liefdesbrief. Stel jezelf maar eens voor. Je komt thuis in een leeg huis en op tafel ligt een envelop met jouw naam er op. Je bent verbaasd, opent de envelop en ziet dat het brief is van je liefje.

Jouw zomer zal voor eeuwig zomer blijven,
En nooit jouw pracht verloren laten gaan.
~ Shakespeare

Jullie liefde wordt uitgebreid bezongen. Je voelt je warm worden van binnen. Hoe mooi dat jullie band ineens op papier staat. Dat je lief de moeite heeft genomen om dit te doen.

5 tips voor een geweldige liefdesbrief

Geweldig idee natuurlijk, maarreh.. hoe pak je dat aan? Tien tips voor een liefdesbrief waar je ‘u’ tegen zegt:

 1. Maak het persoonlijk

  Bedenk eens voor jezelf: wat maakt de ander voor jou aantrekkelijk? Probeer clichées en open deuren te vermijden. Dat rozen rood zijn en viooltjes blauw weten we allemaal. Wat vind jij aantrekkelijk aan de ander: zijn wilde ideeën, haar schaterlach, de gezelligheid als jullie samen thuis zijn of toch de knipoog als jullie in gezelschap zijn?

 2. Gebruik metaforen

  Okee, je bent misschien geen Shakespeare, maar ook jij kunt metaforen gebruiken. Beelden die jou doen denken aan jullie liefde. Maar hee, beter goed gejat dan slecht bedacht, dus je kunt best wat inspiratie opdoen bij Shakespeare.
  Zelf kom je waarschijnlijk ook een heel eind. Je kunt het dichtbij huis zoeken. Is jouw lief zo grappig als Willem Alexander in een clownspak, brengt zij lichtheid als een veertje in de wind of is hij zo lekker als een verse brownie uit de oven? Metaforen brengen jouw ode aan jullie liefde op een heel ander niveau.

 3. Gebruik jullie herinneringen

  Die wandeling in het avondlicht tijdens een van de eerste dates, die ongelofelijke irritante mug in de tent op vakantie of de tranen die je liet tijdens die ene film. Herinneringen zijn van jullie. Ze zijn niet inwisselbaar. Ze horen bij jullie relatie. Haal ze regelmatig op, juist ook in een liefdesbrief. Schrijf het beeldend op, alsof je het nog eens meemaakt. Vertel wat je herinnert, hoe je je voelt en wat het met je doet.

 4. Vertel je dromen

  Wat zou je nog eens samen willen doen? Heb je grote plannen? Of geniet juist van het kleine, het alledaagse? Vertel in je liefdesbrief wat je dromen zijn voor jullie samen. Deel je wensen en breng ze daarmee dichter naar de realiteit. Hoe zie je dat voor je? Begint je hart al sneller te kloppen? Schrijf het op!

 5. Mooi, mooier, mooist: gebruik superlatieven

  Superlatieven zijn beschrijvende woorden die grootse dingen omschrijven. Je kunt een eerste date hebben gehad, maar ook een fantástische eerste date. Dat maakt nogal verschil, zeker als je het opschrijft. Inspiratie nodig? Hier vind je een lange lijst met fijne superlatieven.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.