fbpx
Wat je moet weten voor een date bowlen

Daag je date uit met een wedstrijdje bowlen

Je denkt terug aan een filmscène die je afgelopen week zag. Een stel ging samen bowlen op hun date. Gek genoeg maakte het je best enthousiast. Het zag er gezellig uit: elkaar uitdagen, lachen als de bal in de goot beland en ondertussen proberen die strike te gooien. Je kijkt naar je lief. Jullie hebben morgenmiddag nog geen plannen. Hoe leuk is het om elkaar uit te dagen met een potje bowlen?!

Waarom bowlen een leuke date is

Gister heb je gezocht naar een leuke bowlingbaan in de buurt en vandaag is het zover: jullie gaan bowlen. Samen bowlen is de manier om concurrerend te flirten. Je daagt elkaar uit, pest elkaar als er maar 1 kegel omver gaat en lacht om de foute bowlingschoenen. Naast het lachen ben je gezellig actief bezig en tussendoor trakteer je haar op een portie bitterballen. Na afloop wrijf je het erin dat je gewonnen hebt en ga je met een leuke herinnering naar huis. Vergeet niet een leuke foto te maken!

Spelregels

Bowlen is gelukkig niet te ingewikkeld, maar voor je op date gaat is het wel handig om de basisregels van de sport te kennen.

  • Elke speler heeft 10 beurten waarin je probeert zoveel mogelijk punten te scoren.Per beurt heeft een speler 2 pogingen om alle kegels omver te gooien.
  • Als je binnen 1x alle kegels omgegooid hebt, dan heb je een strike behaald. Binnen 2x alles om? Dan heb je een spare.
  • De puntentelling wordt tegenwoordig vaak voor jou gedaan. Maar: 1 kegel om betekent 1 punt, enzovoort. Bij een strike ontvang je 10 punten!
  • Die foute bowlingsschoenen.. Ja, die zijn verplicht. Ze zorgen voor de beste grip tijdens het gooien, zodat jij meer kans hebt op een goeie score.

Tips

Het zou natuurlijk leuk zijn als je indruk maakt op je date doordat jij strike na strike gooit. Helaas is het gooien van een strike moeilijker als dat het in je hoofd lijkt. Om de kans op jouw strike te vergroten verzamelden wij de volgende tips:

  1. Je focus. Met leuk gezelschap is het misschien wat lastig om je goed te focussen. Maar, tijdens je worp is je concentratie heel belangrijk. Dus: concentreer je en leidt je lief af als het zijn beurt is ;).
  2. Eén vloeiende beweging. Hoe leuk het ook is om er een hele show van te maken: maak de gooi goed af. Van je aanloop tot het loslaten van de bal moet het zo vloeiend mogelijk verlopen om die strike te pakken.
  3. Die loodzware bowlingbal goed vasthouden brengt je verder dan je misschien dacht. Om de kans op een strike te vergroten hou je je duim op 11 of 1 uur.
  4. Als de bal met een smak op de baan belandt, verliest het zijn richting en snelheid. Laat de bal daarom rustig de baan op glijden.

Klik hier voor de leukste bowlingbanen in Nederland!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.