fbpx
word thuisbarista en maak je eigen latte art

Word thuisbarista en maak samen jullie eigen latte art

Een hartje, een roos of toch een takje. Diep in ons hart willen allemaal zo’n mooie vorm in je kop cappuccino maken. Wat is er romantischer dan dat het hartje in je koffie gemaakt is door je eigen lief? Ga samen op thuiscursus en oefen jullie eigen latte art.

Wat heb je nodig om thuisbarista te worden?

Om thuis lekker aan de slag te kunnen met cappuccino-kunstwerkjes heb je een aantal dingen nodig.

1. Espressoapparaat

Met een Senseo of Nespresso kom je helaas niet zo ver. Het beste lukt je cappuccino met een echt espressoapparaat. Heb je meteen een leuk cadeau te pakken (Ik wil iets geven dus:-) ).

2. De juiste melk

Daarnaast heb je melk nodig. Daarover gaan verschillende verhalen de ronde. Sommige barista’s zweren bij houdbare melk en er is zelfs ‘cappuccino-melk’ in de omloop, maar in de meeste koffiezaken wordt volle melk gebruikt.

3. Een goed melkkannetje

Om de melk goed te kunnen schenken, heb je belang bij een goed melkkannetje. Dat is een kannetje dat lekker in de hand ligt, zodat je er goed grip op hebt. Handig bij zowel het schuimen als het schenken.

4. Een mooie koffiekop

Tsja, wat is latte art zonder een mooie kop om uit te drinken? Gebruik wat bredere koppen, zodat je de ruimte hebt om goed te kunnen schenken.

En dan… aan de slag! Barista Jacob van Starbucks legt je de basis kort uit:

Oefenen, oefenen, oefenen

Latte art, de naam zegt het al, is kunst. En dat betekent dat je het niet in 1 dag perfect onder de knie zult hebben. Het vraagt wat oefening en tijd. Des te leuker om samen aan de slag te gaan!

Coffeefusion maakte een koffiebootcamp waarin je in zes weken tijd een volwaardige thuisbarista wordt.

Laat je ons jullie resultaten zien?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.