fbpx
Kweek smakelijke oesterzwammen in je eigen keuken

Kweek smakelijke oesterzwammen in je eigen keuken

Weet jij die moestuintjes van de Albert Heijn nog? Zelf groente en fruit telen vond je een heerlijke bezigheid. Maar ja, ondertussen is er niet veel meer van je moestuin over… Begin nu met zelf groentes telen en verras je lief met deze grappige oesterzwam kweekset. Zo kunnen jullie straks samen genieten van het groeiproces en koken met gezonde en verse oesterzwammen.

De oesterzwammen kweekset

Oesterzwammen zijn op de champignons na, de bekendste paddenstoel van Nederland. Ze smaken heerlijk in soepen en pasta’s of gebakken bij een stukje vlees. Het is dus superleuk om ermee te koken én je kan ze nu zelf kweken met deze oesterzwammen kweekset. De set is gemaakt van gerecycled plastic en kweek je op je eigen koffiedik.

‘Huh op koffiedik?’ Ja echt! Voor wie van koffie en paddenstoelen houdt is deze kweekset helemaal top. Voor je begint met kweken geniet je namelijk van koffie, en de koffiedik gebruik je voor je oesterzwammen. Doordat koffiedik vol zit met voedingsstoffen is het een ideale voedingsbodem is voor de oesterzwammen!

De kweekset wordt geleverd inclusief een zakje broed, daarmee kan je de kweekset opstarten. Met de emmer gevuld met koffiedik kan je twee tot drie keer oogsten. Je herstart de growkit met een deel van de oude inhoud, super duurzaam dus! Beginnend kweker? Geen zorgen. De verpakking van de kweekemmer bevat een complete gebruiksaanwijzing.

Waarom zelf kweken?

Waarom zou je zelf kweken als het ook in de supermarkt ligt? Er zijn een aantal voordelen die het zelf kweken de moeite waard maken:

  • Gezond en duurzaam. Eigen voedsel kweken is lekker én gezond. Daarnaast hoef je niet naar de supermarkt, maar pluk je gewoon de juiste hoeveelheid van je kweekset!
  • Gaaf groeiproces. Stel je voor: na een tijd wachten zie je ineens dat de eerste oesterzwam tevoorschijn komt! Het is superleuk om het groeiproces in de gaten te houden en je oesterzwammen daarna te gebruiken!
  • Ontdek nieuwe recepten. De oesterzwam is niet het meest standaard product wat je in je gerechten gebruikt. Nu je het zelf kweekt zal je sneller nieuwe gerechten ontdekken en experimenteren in de keuken. Check deze recepten eens!

Dit zeggen anderen:

‘De oesterzwammen growkit is een super leuke manier om iets duurzaams in huis te halen. Het is gaaf om het groeiproces van zwammen te zien en heel lekker om met je eigen zwammen te koken.’

‘Bestellen!! Het maakt mensen blij om een product in huis te hebben waar je voor moet zorgen en de oesterzwam te zien groeien.’

‘Leuk om thuis bezig te zijn met het kweken van zwammen. Ideaal als cadeau want wie drinkt er thuis nou geen koffie!’

Geef het cadeau

Houdt jouw lief van tuinieren of experimenteren in de keuken? Dan is de oesterzwam kweekset een leuk cadeau. Verras hem of haar met dit originele cadeau en kweek je eigen oesterzwammen. Tip: plan een pizzadate als je oesterzwammen af zijn en beleg ze op je pizza!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.