fbpx
Herinneringen in een lijst

#weetjenog: jullie herinneringen in een lijst

Weet je nog hoe je samen hebt gelachen om dat ene schilderij in dat museum? Of hoe je de benen uit je lijf hebt gelopen om de trein te halen naar Parijs? Of die keer dat uitgleed midden op straat in Barcelona? Jij en je lief delen veel herinneringen samen. Toch verdwijnen ze soms naar de achtergrond tot je ze bijna bent vergeten. Daarom: een #weetjenog-lijst met jullie oude tickets of foto’s om jullie avonturen levendig te houden.

Waarom herinneringen goed zijn voor je relatie

Door te kijken naar oude tickets en foto’s haal je herinneringen op. Dat heeft een positieve werking. Terugdenken aan jullie gezamenlijke geschiedenis geeft een gelukkig gevoel. Stilstaan bij momenten uit het verleden maken je een optimistischer persoon. Doordat je terugdenkt goede dingen, heb je ook nu meer oog dingen die het leven de moeite waard maken.

Uit onderzoek blijkt bovendien dat herinneringen je letterlijk een warmer gevoel geven. De onderzoekers zetten mensen in een koude ruimte. Ze vroegen de ene groep te denken aan fijne herinneringen en de andere groep kreeg die opdracht niet. Daarna vroegen ze hen de temperatuur van de ruimte in te schatten. De groep die aan fijne herinneringen had gedacht, schatte de temperatuur significant hoger in dan de groep die dat niet deed. Dus koukleumen opgelet: kijk vooral ook naar deze lijst als het kippenvel op je armen staat.

Bovendien helpen herinneringen je uit de dagelijkse sleur van een relatie (zeg nou zelf, die hebben we allemaal). Het helpt je door een dipje in jullie relatie heen. Door te kijken naar de hoogtepunten en de geschiedenis die jullie samen hebben, voel je weer vertrouwen voor de toekomst. Maak daarom samen nieuwe herinneringen en haal de oude op.

Zo maak je de lijst met jullie persoonlijke herinneringen

Je hebt niet veel nodig om een lijst met oude herinneringen te maken. Het is simpelweg verzamelen. Wat je verzamelt? Dat kan van alles zijn. Denk aan reistickets van de trein, metro of het vliegtuig, aan toegangskaartjes van musea, de dierentuin en de bios, maar ook aan bonnetjes van leuke eettentjes en plattegronden van pretparken of steden. Naast tickets kan je er ook kleine foto’s van jullie fietstocht of picknick in doen of souvenirs uit steden die je samen bezocht.

Ieder persoon hecht waarde aan andere momenten en gebeurtenissen. Denk daarom zelf na waar jij en je lief graag aan terugdenken en verzamel op basis daarvan items. De items die je verzamelt doe je in een diepe lijst of in een box en kan je een leuk plekje in huis geven. Nu kan je samen met je lief terugkijken naar jullie herinneringen box.

Weet je nog lijst herinneringen

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.